Haber

Moskova’da Ege mutfağından lezzetlerin tanıtımı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında 21-27 Mayıs’ta kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği bir program gerçekleştirdi.

Moskova’daki büyükelçilik rezidansında Türk Hava Yollarının (THY) katkısıyla düzenlenen programa, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, diplomatik misyon ve medya temsilcileri ile davetliler katıldı.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Başkatibi Gözde Çolak, Ege bölgesi ve bölgeye has lezzetlere yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Programda, Türkiye’den gelen aşçı Hasan Aydın Yiğit tarafından hazırlanan Ege mutfağına özgün lezzetler misafirlere ikram edildi.

Hangi lezzetler yer aldı?

Ege bölgesi lezzetleri arasında Ege peynirleri, fava, deniz börülcesi salatası, semizotu salatası, kabak sıyırma, şakşuka, mücver, havuç tarator, atom, pırasalı börek, su böreği, zeytinyağlı enginar, enginarlı pilav, zeytinyağlı yaprak sarma, zeytinyağlı lahana sarma, zeytinyağlı biber dolması, ahtapot salatası, güveçte karides, balkabağı sinkonta, İzmir köfte, incir uyutma, irmik helvası, sakızlı muhallebi, badem ezmesi, ev yapımı limonata ve Türk kahvesi yer aldı.

Büyükelçi Bilgiç, dünyadaki kültürleri tanımak ve Türk kültürünü dünyaya tanıtmak için Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başladığını anlatarak, düzenledikleri bugünkü etkinlikle de Türk kültürünü Rusya’da tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Rusya’da çok sayıda Türk restoranı bulunduğunu, Rusların Türk yemeklerini iyi tanıdıklarını dile getiren Bilgiç, “Türk mutfağı çok çeşitlidir ve Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı malzemeler, farklı pişirme teknikleri, farklı yiyecekler, balıklar, sebze yemekleri bulabilirsiniz.” dedi.

‘Kanuni Sultan Süleyman’ın döneminde 400’den fazla aşçı çalışıyordu’

Türklerin Orta Asya’dan göçtüğünü ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu’nun da kurulmasıyla geniş bir mutfak kültürü geliştirdiğini anlatan Bilgiç, Kanuni Sultan Süleyman döneminde saray mutfağında 400’den fazla aşçının çalıştığını anlattı.

Bilgiç, Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya genişlemesiyle Türk mutfağının da geliştiğini ifade etti.

Küreselleşme çağında farklı kültürler hakkında internetten çok sayıda bilgi edinilebileceğini anlatan Bilgiç, “Ama yemeklerin tadını alamazsınız. İşte bu yüzden yemeğin tadına bakmak için ya seyahat etmeniz ya da aşçının buraya gelip yemeği sizin için hazırlaması gerekiyor. İşte biz de bugün bunu yapıyoruz.” diye konuştu

habercayeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Fatih Escort
Cumhuriyet Escort
Kayabaşı Escort
Yeni Çamlıca Escort
Fetih Escort
Hacıahmet Escort
Acarlar Escort
Feneryolu Escort
Kuruçeşme Escort
İmrenli Escort
Tepeören Escort
Büyükşehir Escort
Dumlupınar Escort
Esenler Escort
Fatih Escort
Pınar Escort
Yenişehir Escort
Göllü Escort
Bolluca Escort
Ziya Gökalp Escort
15 Temmuz Escort
Kirazlıtepe Escort
Örnekköy Escort
İkitelli Osb Escort
Gültepe Escort
Ortaköy Escort
100. Yıl Escort
Sultangazi Escort
Bayrampaşa Escort
Orta Escort
Davutpaşa Escort
Bostan Escort
Çeliktepe Escort
Altıntepe Escort
Yunus Emre Escort
Esenkent Escort
Büyük Kılıçlı Escort
Yaylalı Escort
Firuzköy Escort
Küçükçekmece İkitelliosb Escort
Yamanevler Escort
Cumhuriyet Escort
Esenevler Escort
Selahaddin Eyyubi Escort